7 Aralık 2008

Herkese İyi Bayramlar

Neredeyse iki hafta olmuş yazmayalı... Bu zaman zarfında aslında takip ettiğim blogları okudum ama içimden hiç yazmak gelmedi.
Bugün itibariyle 30.haftaya girmiş bulunuyorum.Geçen hafta bir kez Cağaloğlu na giderken bindiğim otobüste yine kimse yer vermedi,demek ki mont da kapattığı için anlaşılmıyor hala hamile olduğum. Yürüyüşe çıktığım zamanlarda bazen hamile mi acaba gibi garip bakışlar yakalamıyor değilim...Komik oluyor insanların sana değil de karnına bakması :) Sanırım daha çok kilo almış gibi görünüyorum. Herneyse...28.haftada iken şeker yükleme testini yaptırdım. Çok sevindim birşey çıkmadığına, çünkü çok endişe ediyordum. Tek can sıkıcı olan sabahtan öğlene hastanede kalmaktı o kadar. Sanırım tetanoz aşısı dışında bir şey kalmadı artık.Onu da bir türlü sağlık ocağına gitmediğimden yaptıramadım.Bayramdan sonra gitmeye çalışacağım.Haa bir de idrar kültürünü tekrarlamamız gerekiyor demişti Dr. bir de o var.
1 Aralık sabahı yeğenim doğdu. Kuzenimin oğlu oldu.Öğleden sonra gittik görmeye.Maaşallah çok tatlı bir kuzu çok. 51 cm. 3400 g. epiduralli sezeryanle geldi aramıza. Sağlıklı, mutlu bir ömrü olur inşallah.
Benim hamileliğimin başından beri aldığım, annemin aldıkları ve gelen hediyelerle aslında çokca giysisi vardı Duru nun. Yani boool bol body si tulumu, 3-4 battaniyesi, minicik minicik bir düzine ayakkabıları,t-shirt ler,elbiseler.Ben de artık almayalım yeter sanırım çok bile aldık demiştim bir ay önce. Ama 0-3 ay 6-9 ay almayı öğrendiğimiz için bu kadar çok aldık galiba :) Yani başka ne alınır, ne almalı bilmediğimizden :)) Geçen hafta saçma sapan rüyaların arasında (ki sadece sabah uyanıp bu saçma rüyaları yazsam çok eğlenceli post larım olurdu gerçekten) birden paniğe kapıldım. Eyvah son 3 aydayım, erken doğum olabilir herşey olabilir ve hala hastane çantam yok. Bodyler tulumlar hastane çıkışları dışında hiç bir şeyimiz yok.:))
Geçen ay satın almak istediğim kitapları sipariş ettim HepsiBurada dan. Kitaplar elimden düşmüyor o günden beri. Kendimi ÖSS ye hazırlandığım günlerdeki gibi hissediyorum.Bir de oyuncak merakım oldu çokca, sanırım kendime aldım o oyuncakları, gelsin diye kargo yolu gözledim, hepsinin yorumlarını okudum,araştırdım vs vs :)Mesela Duru nun ne yatağı var ne arabası ne anakucağı ama oyun halısı var :) Çıngıraklı patikleri var fln :) Oyun halısı dedim de ben o kadar araştırdım, e ucuz da değildi şu aktivite halısını satın aldım almasına da geçen Hülya nın Tuna sı yazmasın mı Tuna sevmemiş halıyı, yatmak istememiş fln nasıl moralim bozuldu. Eğer Duru da sevmezse artık ne yaparım bilmiyorum :)
Aylardır okuduğum bloglardan, internet sitelerinden alışveriş listeleri indirmiştim.Açıkçası fikirlerine en çok değer verdiklerimi masaüstüne indirmiş defalarca adını ilk kez duyduğum o şeyleri okuyup internetten yine araştırmıştım. Bebek mağazalarına gittikçe de bu alınacaklara sadece bakmıştım ama hiç satın almaya cesaret edemedim.O kadar çok marka o kadar çok çeşit.Şimdi bunların hangileri şarttır hangileri değildir vb vb...
İki gün önce dedim ki artık gidip alayım ben bu ihtiyaçları.Yine bloglardan öğrendiğim Havuzlu han a gittim. İyi ki gitmişim. İlk katlarda vakit kaybettikten sonra en alta indim.O kat nasıl oluyorsa tek bir mağazaymış, çok içten yardımcı olan genç tatlı bir kız da vardı, her türlü kararsızlığıma katlandı sağolsun, aldık alışveriş arabasını konuşa konuşa biberondu,emzikti,göğüs kalkanıydı,pediydi,tırnak makasıydı,önlüktü,yastıktı,alt açmaydı, pişik kremiydi... işte aklınıza gelen (bilenlerin bildiği yani) ıvır kıvır ne varsa bir kere de aldım bitti. Oh rahatladım. Sadece taşımak zor olacağı için küveti kaldı o kadar. Ama bir tane beğendik L. de gidip bir gün alabilir. Ya da İkeadan alabiliriz.Üzerimden yük kalktı,çok gözümde büyütmüştüm :))Okumuyor olabilirler yüksek ihtimal ama ben yine de Pinik-Kuş a ve Fikirbaz a bu konulardaki aydınlatıcı postlarından ötürü minnettarım. Pek çok 'Amaa şu da lazım...Bunu da alıyorlar..fln gbi teklifleri bu sitelerden edindiğim bilgilerle geri çevirdim. - yaşasın bilinçli tüketici anne adayı ben - :P
(Not: Tabii ki o kadar çok blog okuyorum ki pek çoğundan pek çok şey öğrenmişimdir mesela bebek şekerlerinin yerini Mine den öğrendim (Mineciğim baktım ama almadım henüz hiçbirşey), erkenden aldığım aktivite şeysini de canımın içi, birtanecik lokum fıstık Neva da görüp bayılmış,sonradan araştırmıştım.)
Kendimle ilgili de hastanede giymek için gereken bir pijama-sabahlık takımı bulup aldım.Süslü-püslü fistolu dantelli olmayan bulabildiğim en rahat en spor takımı aldım.Ama yine de gecelik de alıp çantaya koymak şart sanırım, hiç de sevmem geceliği hiç giymişliğim yoktur toplanır rahatsızdır ama alacağım bir tane düğmeli bir şey. Bunun dışında almam gereken birkaç parça birşey kaldı şu hastane valizi için :)
Tamamlayacağımız büyük şeylerden birkaç parça kaldı şimdi geriye... Bu iş için e-bebeği, bir kaç mağazayı gezdik ve tabii bol bol internette gezdik.Düşününce en önemlileri tabii..
1. Yatak mevzuu... Bu iş için Modokoyu gezdik,ama herşey çok abartılı geldi bana çok süslü, fiyatları da beğenmedim.Gittiğim hamilelik eğitimi seminerinde de park yataklar tavsiye edildi kolay demonte edilip heryere taşınma özelliğinden ötürü ama o yataklara da hiç ısınamadım, bilmiyorum sanki plastik gibi....Galiba Ikea da gördüğümüz parmaklıklı sade modeli gidip alacağız.
2. Giysileri koymak için kullanacağımız dolabı da Ikea dan alacağız, bu da kesin.
3. Beşik ya da sepet gibi birşeyi birilerinin hediye etmesi süper olurdu, sanırım tanıdık bir marangoza yaptıracağız. (ilk aylar kullanacağımız)
4. Küvet var o da belli ya Havuzlu Han da beğendiğimiz ya da Ikea daki.Hangisi büyüktü acaba hmmmm :)
5. Anakucağı almak zorundayız ve bir araba bu iş için en iyisi travel system almak.Ama bu hala araştırılacak bir konu.Haşim işcan a fln bakmamız gerek birgün, bir gün Bakırköy e gidebiliriz ya da tekrar e-bebek yolu görünüyor.Travel system alırsam da portbebe almamaya karar verdim.
6.Evde kullanmak için ana kucağı almak istiyorum ama önce listenin üstündekiler alınmalı tabii...Şunun gibi birşey mesela. Belki birileri hediye edebilir :P

Bugün çıkıp bir de deterjan aldım bebeğin giysilerini yıkamak için.Tabii bu konuyu da araştırdım.Gördüm ki 3 alternatif var: omo Baby,Dalin sıvı det. ve Hacı Şakir sabun granülü.Bugün omo baby aldım ama diğerlerini de mutlaka alıp deneyeceğim...Bütün giysileri yıkayıp, hastaneye gidecekleri ayırıp hazırlamak istiyorum fırsat bu fırsat diyerek...
Fotoğraf makinem yok o yüzden muhteşem göbek foto larım da yok. Ama önümüzdeki birkaç güne dair geçtiğimiz yaz Yayla da çektiğim 3 foto yu ekliyorum ve herkese sevdikleriyle geçirecekleri sağlıklı, neşeli, güzel bayramlar diliyoruum:)



8 yorum:

mine dedi ki...

tugcecim öncelikle iyi bayramlar diliyorum..seninde azalmıs sayılır
bakıyorumda 30 haftalık olmssun bile...sana verebılecegım bazı naçizane fikirlerim var canım...bende cok arastırıp aldım kızımın ihtiyaclarını..öncelikle kıyafet olarak cok kucuk alma çünkü hemen büyüyüp daralıyor ve giydiremiyorsun.. ben encok tulum aldım cunku tulum cok rahat bence..oyun halısı almadım cunku canım cok erken.bıraz anlayınca oyundan almayı dusunuyorum aslında ..aldıgını da inşallah sever canım..banyo küvetini toyikiden aldım...tavsiye ederim fiyat olarak uygun...bebk şekerleri için dediğim yere git canım cok güzel cokda pahalı değil ..mutlaka ama mutlaka gecelik koy sart pijama giyemeyenilirsin..2 takım gecelik koy ben öyle yaptım bide mutlaka geceligin birinin sabahlıgı olsun cunku hastanede yürütecekler bizi...ve eşine de pijama takımı koy yanında kalırsa giyer diye canım..yatak odası ıcın bızde maskoya gıttık cok pahalı su an cılek de kampanya var bız cılekten aldık ama cok arastırdım..anakucagı da en ucuz toyikide canım 50 ytl ve cok ama cok guzel ben aldım hatta resmını cektım sıteye koymustum bı bak ıstersen..bebek arabasını begendık ama hedıye gelkcek bıze en ucuz nerde hemen soylyım bakırkoy kıraz bebe yenı acıldı travel sıstemler 330 ytl ve kraftın canım ben gordum begendım ondan aldırıcam..bi bak derım ..emınonunde aynısı 350 lira..bide bebek camasırlarını ben dalın sıvı deterjanla yıkadım tavsıye ederım cok guzel..yumusacık yaptı fakat vernel kullanma son suyunda aldıgı ıcın deterjanlı kalabılıyor..biz besık olarakda park yatak aldık en yakın zamanda resmını cekıp koyacagım canım..bende cok arastırıp aldım canım senle paylasacaklarım bunlar..
kendine ıyı bak öptüm

Tuğçe dedi ki...

Mineciğim iyi bayramlar...Sakarya ya sevgiler. Biz de Sapanca daki arkadaşlarımıza gideceğimiz günü iple çekiyoruz :)
Önerilerin için çok teşekkürler.Kendinize iyi bakın.Yeni postlarda bebeğin odasının fotoğraflarını bekliyorum :) Öptüm çok!

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Selam Tuğçe,
Asla yer vermezler....bana da 5. ayın sonuna kadar vermediler, pes ettim taksiye bindim sonunda.

ikea'nın yatakları artık cok ufak, sadece 60*120 ebatında var ve bunu 2 yaştan sonra kullanmak çok zor olur..70*140 5-6 yaşa kadar kullanılabilir.

küvetin en büyüğü joker'de var, mutlaka bak bence.


anakucağına gelince, haşim işcana biz de gittik, ama beğenmedik, mothercare'den baktık. benim blogda araba konusunda yazdıklarıma da bak istersen. Maclaren kesinlikle en iyisi.

sevgilerr

Tuğçe dedi ki...

Merhaba Tuğba,
önerilerin için teşekkür ederim.Çünkü ne kadar okuyup araştırsak da yaşanmışlıklar daha değerli bence.Joker e mutlaka bakacağım. Haşim İşcan dan çok umutlu değilim ben de ama araba mevzuu zor. Yazını okudum, büyük tekerleklerin kolaylığını başka yerlerde de okumuştum. Arşivine gidince yazdıklarının çoğunu sildiğini de öğrendim,üzüldüm.Keşke kalsaymış... :)
Tekrar teşekkürler!
Not: Eğer laptop ın sesi kazara açık kalmışsa (her defasında unutup-dalıp)Maya nın civcivinin sesiyle irkiliyorum ve kendi halime çok gülüyorum...:)

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Selam Tuğçe, civciv konusunda haklısın ben kapatayım bence onu kısa zamanda :))
Bir de nelerin silindiğini anlamadım?
Arabanın bir de güneşliğinin hareket ettirilebilir olması çok önemli, yazın çok zor olmuştu, güneş direkt Maya'nın gözüne geliyordu, engellemek mümkün olmuyordu bir türlü. Şimdiki arabamızda hareket ediyor ama gel gör ki şimdi de Maya oturmuyor:)))

Tuğçe dedi ki...

Tuğbacm civciv çok şirin...Sakın silme.Ben kendi halimin komikliğini paylaşayım dedim...
Araba ile ilgili yazdıklarını bulmak için arşivine gidip (Ocak 2008 di sanırım) şu cümleyi okuduğum için daha önce yazdıklarını sildin sandım. Yanlış anlamış olabilirim.Şöyle yazıyor:
'Şubat 2007'de açmıştım bu bloğu.

Ardından bir takım şanssız olayların peşpeşe gelmesiyle silmiştim tüm yazdıklarımı.'
Neyse hiç önemli değil zaten.Maya nın gün be gün büyüdüğünü görebilmek çok güzel.(Maaşallah canım benim)Tekrar teşekkür ederim..

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

hııı şimdi anladımm :) ben de acaba araba ile ilgili birşeyler yazdım da onları mı silmişim acaba dedim:)
sevgilerr

Adsız dedi ki...

tugce seni sobeledim, biraz da bebekten baska birseyden bahset lütfen yaa, lütfen amaa!