26 Şubat 2009

12 Günlük 'Annelik Karnem'

Öncelikle sevgili Yeliz, Tuğba, Kiraz, Özlem, Hülya, Mine, Senem,Seyhan, Ela Kuzu nun annesi, Esra,...ve burada adlarını yazamadığım sevincimi, kaygılarımı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum,gerçekten...İyi ki varsınız! Sizi çooook seviyorum :)
Not: Burada Duru nun ağlamasıyla yarım kalan postun devamıdır :)
Geçen hafta çok endişelendim şu sarılıkla ilgili...Yenidoğanların pek çoğunda sarılık olduğunu biliyordum ama hastanedeyken birşey yoktu. Eve çıktıktan birkaç gün sonra farkettik. Geçen hafta hastaneden Pazartesi çıkıp eve gelmiştik Perşembe günü ilk Dr. randevumuz vardı.Bir telaş ilk kez çıktık Duru yla evden. İlk randevu bizimdi, saat 09.00 da... :) Biz iki acemi ne çantamız var yanımızda, ne yedek kıyafet almayı akıl ettik...Sanki paket taşıyoruz hastaneye...Zavallı Duru cuk sallantının etkisiyle biraz kustu yolda, Dr. umuz çok şirin, çabucacık muayeneyi tamamladı, o arada sorularımı sordum fln, 'Siz labaratuara gidin, ölçümü yapılsın, eve gidin üşümesin bebek ıslak kıyafetle, bir ara uğrar sonucu bana getirirsiniz.' dedi. O akşam geç saatte dönen eşim almış sonucu, ama tabii Dr. u görememiş. Sonuca baktım, üst sınır 12 bizimki 13,5 çıkmış. Sınırı aştığımız için endişelendim bir de internetten bir araştırayım dedim, Dr. imzalı bir makalede '5.günden sonra başlayan sarılıklarda enfeksiyon riski düşünülür' cümlesi de beni korkutunca o post çıktı işte... Yorumlarıyla beni rahatlatan herkese teşekkürler. Hülya nın dediği gibi, sık emip, çıkarma yaptıkça attık galiba hastalığı :)
Evet, bugün 12.gün...12 gündür anneyim...Acaba nasıl bir anneyim...Şöyle kendime not vereyim dedim...
Emzirme : 8
Sütün gelmemesi gibi bir sorun yaşamadım, bu konuda şanslıyım. Metabolizmayla, yediklerimizle ve daha çok psikolojiyle alakalı sanırım. Duru emme refleksi çok gelişmiş bir bebek. USG da birkaç kez parmak emerken görmüştük kendisini, ya da eller, kollar yüzü kapatmış.Aslında daha çok kendi gayreti bebeğimin... Benim de sırtımı, belimi ağrıtmadan rahat edebileceğim ve O'nun hava yutmasını engelleyecek teknikleri uygulamam lazım.Bunun için pratik anne nin blogunda çok faydalı linkler var.Mesela futbolcu pozisyonunu denedim birkaç kez...
Bir de bir excel tablosu tutup, saat kaçta emzirdim sağ mı sol mu vs bunların çetelesini tutmayı düşünmüştüm en başta ama gerek kalmadı. 2 saatte bir alarm kuruyorum ve sağı solu zaten hatırlıyorum, hatırlamasam da anlaşılıyor :)
Alt değiştirme : 7
Biraz yavaşım galiba. Duru altı değiştirilirken çoğu zaman mızırdanıyor, üşüdüğü için olabilir. Daha hızlı olmam lazım galiba, bir de yenidoğan pamuklu ıslak mendillerinden kullanıyorum, soğuk geliyor galiba. Bazen altını açınca çişini yapıyor :) Pişik kremi kullanmadım hiç.
Göbek bağı temizliği : 9
Oof yani kendisini sabah akşam, günde 2 kez Baticonla siliyorum, biraz kurudu gibi ama hala düşmedi, çok iyi baktım ondan galiba :)
Gaz çıkarma : 5
En kötü olduğum konu bu. Uğraşıyorum ama beceremiyorum galiba. Yine de gaz yapabilecek şeyleri yememeye çalışarak idare ediyorum şimdilik. İleride ne olur bilmem...
Bu fotoğrafı 3 ya da 4 gün önce çekmiştim, 'ne yapıyorsun anne' der gibi bakmış bir de kızgın, kaşlar çatık...Çok güldüm o haline. Fotoğrafları yakından çektiğimiz için böyle görünüyor aslında miniciik :)

Geç de olsa bu postu tamamladığım için mutluyum :)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Tuğçe, sabah uyandım,
hic ses cikmiyor nasillar acaba diye aklimdan gecirdim. mail yazmayi dusunuyordum sana.
sonra bi geldim baktim reader da yeni postun var hele su boncuk boncuk bakan gözleri gordum,
su yagmurlu ruzgarli sabahta gonlumu nasil aydınlattınız tahmin edemezsin.
ısırıcam o yanakları :)

Tuğçe dedi ki...

Günaydın Kirazcm :)
İyiyiz,tşkrler :) Ben bu posta başladım ama daha tamamlayamadım :) Taslak kaydedeceğime bastım gitti ama bitiricem...
Sevgiler!

enginar dedi ki...

tuğce bu resim super :))
cok seker yaa..masallah

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Tugcecim maşallah bir daha yaaa....koyma bu kadar güzel resim nazar degmesin güzelliğe:)
öpüyorum ikinizi de

Tuğçe dedi ki...

Bengücüm teşekkür ederiz...Gelsenize bize bir program yapalım, haberleşip ;)

Tuğbacığım, çok teşekkürler. Senin güzel görmen de var tabii...

Adsız dedi ki...

bak bu "gaz cikarma isinde iyi degilim"in sirrini ben vereyim cümle aleme :) nasilsa ugrasip cikartan var, en iyisi ben beceremiyorum ayagina yatayim! evet budur :))

Tuğçe dedi ki...

Evet, haklısın gaz çıkarmadan sorumlu devlet bakanıma havale ediyorum...Ama O yokken...Uğraş, uğraş ı-ııh..

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

en kesin çözüm banyo Tuğçe, hiçbir ilaç işe yaramıyor..masaj da azıcık..kolay gelsin çooook :)

Tuğçe dedi ki...

Tuğbacm daha banyo yapmadık...
Göbek bağının düşmesini bekledim...Bugün yarın düşer umuyorum. Aslında böylede yıkanabilir tabii ama düşse daha kolay olacak gibi...

mine dedi ki...

tuğcecimm cok güzel gaz cıkarırım yakın olsak senin kızında cıkarırdım vallahi...poposuna vuruncada gazı cıkıyor..ayaklarını karnına cekıncede..hafiften sırtına vurunca da cıkıyorr..dene bakalım sabret cıkar mutlaka gaz...,
öptümm

Tuğçe dedi ki...

Teşekkürler Minecm...Deniyorum :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

en iyi gazı nedense babalr çıkarıyor. biz kıyamıyoruz sanırm sırtına vururken