20 Şubat 2009

Sarı papatyam

 
Posted by Picasa

Bugün 6. günümüz...Sarardı kuzu kızım...Perşembe ilk Dr. randevumuz vardı.İlk ölçümlerde, doğum kilosu 3510gr, boyu 53cm ve baş çevresi 35 cm. olarak yazılmıştı. Perşembe günü tekrar tartıldı 3450 gr. Yalnız şu sarılık işi çok canımı sıkıyor. 6 günlük bebek için üst değer 12ymiş bizim 13.5 çıktı.Yarın tekrar Dr. randevumuz var, bilirubin seviyesi için yapılan test tekrar edilecek, belki kalırız belli mi olur...
Yazmak istediğim çok şey var...Doğum tabii, hastanedeki günler ve evdeki ilk günlere dair...İlk fırsatta!

6 yorum:

yeliz dedi ki...

çok geçmiş olsun, bu sarılık hemen her bebekte görülen bir sıkıntı deyip canını sıkmamaya çalış. Hem bak kilosuyla, boyuyla herşeyiyle çok sağlıklı görünüyor. Hepsi bir süreç meselesi, bu da geçecek.

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

tuğçecim hiç sıkma canını, hepsinde oluyor. bizim şimdiki dr.muz fototerapiye soktuk diye cok kızmıştı hatta, o yuzden hiç sıkma kendini :)

Adsız dedi ki...

Tuğçecim, hakikaten, diger arkadaslar da demisler ya, tek derdiniz bu olsun, baska saglik sorunu olmasin, bu da hemen gecsin insallah.
sarilik hep duyuyorum, her bebekte oluyor gercekten.
bir an once sifa gelsin bol bol...
sakin üzme kendini, tepende biterim valla :) cok öptüm canım sizi.

Oz dedi ki...

Çok geçmiş olsun, sarılık olayı bir çok bebekte görülüyor.Sen moralini yüksek tut! Hayırlı olsun bu arada:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

aaa nicedir girememişim bloguna gelmiş duru kız.. canım sarılık kolayca atlatılır korkma sen. bol bol emzirmeye bak. af buyur-duru zıçtıkça atacak o sarılığı.
çok güzel gözleri olan enfes bir kızın var. tadını çıkar
seni öpüyorum duruyu kokluyorum

mine dedi ki...

tuğçecim cok gecmiş olsun canım..bütün bebeklere oluyor gecıyor canını sıkma hiç..ceylindede vardı biraz ama ciddi boyutta değildi bol bol emzirdim attı sarılığı..canım sık sık emzir atlatır merak etme..duru kuzuyu kok benim için..cok öptüm seni ve duruyu..