14 Şubat 2009

Saat sabah 8'e geliyor. 9 gibi Dr. da olmamız gerekiyor. En son Salı günü kontrole gittiğimizde kendisi şu anda hiçbir belirti yok demiş ve eski (gebeliğin ilk aylarında çekilen) USG lere vs bakarak, 16 sı ile 19 u arası bekliyorum demişti.Zaten SAT a göre de son tarih 21 Şubat tı ve ben hiç sancım olmadığı için haftaya doğum yapacağıma inanmıştım. (Hatta 40 haftayı geçirirsek neler olur bunları konuşmuştuk...)

Çarşamba günü hava da güneşliydi saatlerce yürümüştüm. Perşembe annemin öğrencileri için pasta yapma sözümü tutmak için kahvaltı keyfinden sonra mutfağa girdim. Mutfağa girince başka şeyler de yapayım dedim kısaca aslında bayağı bir ayakta kalmış oldum ama bir yorgunluk,ağrı vs hissetmediğim için aldırmadım. O gün ilk kez kanlı nişan dedikleri şeyi farkettim öğleden sonra, hastane bize yakın olduğundan, yürüyüş de yapmak için uğradık Dr.un yanına.Okuduklarımdan da biliyordum bu sadece bir işaretti doğum 1 saat sonra da 1 hafta sonra da başlayabilirdi, muayene oldum herşey normaldi.O akşam sinemaya gittik. Bir an için pişman bile oldum keşke gelmeseydim ben sizinle, ya sular gelirse, ya sancım tutarsa fln diye gerildim ama yapacak birşey yoktu. Film harikaydı ama ne tesadüf ki birinde annenin kaybedildiği 2 korkunç doğum sahnesi vardı :) Eve geldiğimizde yatmama yakın kitaplarda okuduğum o sümüksü tıkacın çıktığını farkettim.Ve ardından hafif hafif sızıntı oldu. Dün de sızıntı az da olsa gelmeye devam etti. Öğleden sonra 3 gibi Dr. u arayıp durumumu anlattığımda akşam 8-9 gibi uğrayın belki 12 de yatışını veririm dedi.Bu gelenin amniyon sıvısı olduğu için doğumun 12 ile 24 saat arasında başlaması gerekiyordu ama ben de toplamda 4-5 sancı olmuştu onlar da güçlü değillerdi...

Gün içinde evde tadilat olduğu için (böyle bir zamanlama olması da ayrı bir konu) odamdan pek çıkmadım. Çok hareket de etmedim. Az da olsa sıvı akmaya devam etti. Sancı yoktu akşam acaba gitmesek mi diye bile düşünsek de içimiz rahat etmeyeceğinden 11 den sonra çıktık yola. Dr. yine muayene etti bir açılma yok, NST de sancı yok... Yarın sabah gelin az dozla da olsa suni sancı deneyeceğiz olmazsa sezeryan daha fazla beklenmez dedi...İşte şimdi sabah oldu neredeyse 9 a geliyor...Hazırlanıp çıkmam gerekiyor.Ne olacağını hiç bilemiyorum...Şaşkınım.Evden çıkmadan son durumumu bildireyim dedim.

4 yorum:

senem dedi ki...

Hadi bakalım Tuğçe'cim. Biran önce sağlıkla, kolaylıkla, mutlulukla kucağına alırsın inşallah Duru'yu.. Biz de burada nefeslerimizi tuttuk, senden gelecek haberleri bekliyoruz. Unutma, bundan sonra hayatın çok daha güzel olacak! :)

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

çooook heyecanlıııı :)
umarım suni sancı ile gelir, ben boş yere 2 saat suni sancı yemiştim çünkü:)
bekliyoruz haberlerini Tuğçecim:)

yeliz dedi ki...

okuduklarıma inanamadım, hatta eşime anlattım heyecanla. evet acayip heyecanlı, merakla güzel haberlerini bekliyorum, sevgiler

Adsız dedi ki...

Tuğçeee inanmiyorum canımmm...

Sen öyle bir başlamışsın ki yazına, yok sinemaya gittim falan derken böyle bitecegi hic aklima gelmezdi postun :)
Umarım hersey cok cok kolay olur, saglikla kavusursunuz.
Habersiz birakma bizi.
Cookkkk opuyorum, sevgiler gonderiyorum canımmm