1 Nisan 2009

Bloga yapmaya çalıştığım tadilat devam ediyor.Bitmediği için sayfa bozuk görüntülenebilir,sağdaki sütun,ana sayfanın üzerine çıkmış gibi görünebilir.Lütfen alıcılarınızın ayarlarıyla oynamayın :P Deneme-yanılma yöntemi insanı uğraştırıyor, neyse ki evde bu işlerden anlayan biri var.Sanırım sitenin template ini düzeltecek L. bir ara :)

Ben kafamda şunu da yazayım bunu da diye kurup kurup,yazamadım tabii...Duru'nun rutini arasına sıkıştırdığım ufak tefek işler, bazen habersiz gelen misafirler derken geçip gitti zaman...Çok şey oldu ama geçen haftasonundan alırsak, Cumartesi öğleden sonra Özgürlük Parkı'na gittik.Oradaki cafede otururken, yan masamızda pusetteki bebeğine mama yediren çok sempatik biri vardı.Duru'yla çok ilgilendi,sevdi derken bir annelik sohbeti oldu kendiliğinden...Bir ara bizim birlikte oturduğumuz arkadaşım fısıldayıncaya kadar farketmedim kim olduğunu.Yonca gerçekten samimi,sıcakkanlı,hoşsohbet biri...Oğlu Deniz 13 aylık olmuş.Hep kendisi ilgilenmiş.Doğumdan hemen sonra işe başlamış vs vs...Siz de biryerlerde O'na rastlarsanız ne kadar mütevazi ve içten olduğuna şaşırabilirsiniz :) Akşamüstü arkadaşlarımızın evine gittik böylece Duru ilk ev gezmesini gerçekleştirmiş oldu. Genel olarak gayet uyumluydu sağolsun...Pazar günü seçim vardı.Duru'yla zor olacağı için, ayrı ayrı gittik oy kullanacağımız okula.Çok uzun olmasa da kuyruklar vardı okulda, kalabalıktı tabii öğleden sonraya kaldığımızdan.İlginç şeyler olmadı değil,mesela bir adam yerine başkasının beklediğini söyleyip araya girince tartışma çıktı, arkamda bekleyen orta yaşın üzerindeki bir kadın bana dönüp biz yeni taşındık da pek tanımıyoruz,siz kime oy vereceksiniz fln gibi bir sohbet açtı,öyle böyle derken görev almayarak bu seçimden de yırtmış oldum :)
Sonuçlar içinde en azından beklediğimden çok daha iyi diyebilirim,biraz daha denge geldi en azından, sadece Güneydoğudaki tercihler için üzüldüm.Günlerdir susmak bilmeyen ev telefonu nihayet sustu,kapımızı aşındıran muhtar adaylarından kurtulduk...Bu arada önceki yazılarımdan birinde bahsettiğim devasa posterde kaldırıldı :)


Vay beee.. Duru bugün 45 günlük...İnanamıyorum 6 haftayı devirmişiz birlikte...Doğuma yakın, bir iki hafta kala özellikle günler sanki geçmiyordu.Şimdiyse çok hızlı geçiyormuş gibi geliyor. İlk hafta başlayan sarılık az da olsa devam ediyor.Güneş yüzünü gösterdiğinden beri evde camın önünden de olsa tanıştırıyorum güneş ışığıyla, fototerapi sanırım işe yarıyor,sanki beyazlıyor.Yine ilk günlerden beri süren diğer sorunumuz da gözlerdeki çapaklanma.DR.1.ay kontrolünde ilaca gerek yok diyerek bir masaj gösterdi, yaptığımdan beri azalma oldu ama bitmedi...Bazı sabahlar gözlerini zor açıyor...
Kilo alması,boyunun uzaması beni sevindiriyor ama süt artsın diye içtiklerim yediklerim bana doğum sonrası verdiğim kiloların 2 sini geri getirdi!Bu arada kilosunu Dr a gittiğimizde öğreniyoruz tabii ama başka bir yol keşfetti L.ciğim, önce kendisi tartılıyor,sonra Duru'yla birlikte...:) Tabii aradaki farktan 300-400 gr. bez ve kıyafet düşüyoruz :) Bu kadar zamandır yokluğumuzu affettirsin diye son günlere ait bir demet fotoğraf....




Bende bir süredir ciddi unutkanlık söz konusu...Hamileliklede arttı galiba bu durum,hala da devam ediyor.Zaman zaman endişe ediyorum,yaşlılıkta alzheimer bekliyor beni korkarım...:(
Bu sabah kocişe sordum.Bugün değil miydi bizim nişan tarihimiz? Yoksa dün müydü? :) O da hatırlayamadı...Ama ya 30 Mart ya da 31 mart...İşte ikisinden biriydi,3 yıl önce...Erkek kardeşim Nisan'ın ilk günleri Japonya'ya gidecekti eğitim için O gitmeden yapalım demiştik,düğüne fln gelemedi zaten.İşte bugünün anısına bu fotoğraf.Benim en sevdiğim fotoğraflarımızdan.Tam da geçen sene bugünlerde çekmiştik,makineyi mutfak tezgahının üzerine koyup :) Çok çekiniyordum kendi fotoğrafımı siteye koymaya hatta L.'i de buzlayıp gizlemiştim bir yazımda ama Senemciğim senden cesaret aldım, hadi bakalım...İtiraf edin Duru hangimize benziyor? :)

11 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Sana benzemişşş
çok seker masallah . Al yanaklı :) Yerim onu ben , tombikim..

Oz dedi ki...

Bence de sana benziyor:)Bizim gözlerde de oluyor çapak. Doktorumuz ilaç verdi bize de:) Kolay gelsin!

Adsız dedi ki...

itiraf ediyorum, bana benziyor :) ya şifreni kaydetmemiş, headerla uğraşamıyorum bu durumda :(

senem dedi ki...

45 günlük mü!!!! Nasıl yani, gerçekten Duru doğalı o kadar zaman oldu mu??? İnanamıyorum Tuğçe, zaman ne kadar hızlı geçiyor, sanki daha dün sana buradan doğum için iyi dileklerde bulunuyorduk.

Duru, çoook tatlı görünüyor yine ve çok güzel bir kız olacak ilerde, şimdiden belli. Yüz hatları nasıl da belirgin. Yanaklar tam avuçlamalık :) Bu arada bloguna bakarken ben eşim geldi yanıma ve resimleri gördü, "aaa neva'ya benziyor" dedi Duru için :)))

Sarılık işini dert etme. Bundan sonra güneş daha çok gösterir yüzünü, siz de bol bol dışarı çıkarsınız, birşeyi kalmaz bu güzelliğin..

Kendi fotoğrafını koymakla ne iyi yapmışsın. Ben de öyle ani bir kararla, içimden geldi dedim ve koydum.. hakkımızda hayırlısı :)

Bu arada Duru sana daha çok benziyoooor!

Sevgiler
Senem

senem dedi ki...

Tuğçe bu arada Duru'nun ne kadar derin bakışları öyle.. filozof mu olacak ilerde nedir?

Bir de önceki postta yazmayı ihmal etmişim, karı koca ikiniz de çoook tatlı görünüyorsunuz! :-)

Tuğçe dedi ki...

Merhaba Hayat çok teşekkür ederim...Yaz gelsin de tanıştıralım biz bu kuzuları...

Özlemciğim bilmiyordum sizde de aynı sorunun olduğunu, Dr.un önerdiği ilaç fayda etti mi? Merak ettim...Öperim!

Rahşan, seni kimse tutamaz artık,yolların fatihisin ama bu blogger bize şaka mı yapıyor nedir sence?

Senemciğim,
Yorumların ve içtenliğine tekrar teşekkür ederim...Doğumdan öncede bana gerçekten moral vermiş,sonrasında da yine yazdıklarınla cesaretlendirip,mutlu etmiştin.İyi ki varsın...Neva'dan hiç bahsetmeyelim zaten ailecek hastasıyız :)
Kompozit Bey'e de çok selamlar,hürmetler :):) Kendisine katılmamak elde değil, var bir benzerlik...Çerkeslik var mı sizde?
Siz güzelsiniz,güzel görmüşsünüz ne diyeyim...
Sevgiler!

enginar dedi ki...

e tugce bayag bayag buyumus duru..ne kadar hızlı gecıyor zaman..bu arada bence de sana benziyor :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yaa çok ilginç
duru ikinize de benziyor ama sanırım karı koca birbirinize benziyorsunuz da ondan. her halukarda çok güzel bi bebek ve siz de çok tatlı bi çiftsiniz

Adsız dedi ki...

canım benim yaa ne tatli olmus bu duru kuzu
kokulu kokulu mis gibi op benim icin annesi.

Tuğçe dedi ki...

Bengücüm çok teşekkürler,bekliyoruz seni...Öptüm!

Hülya çok teşekkürler! Bunu söyleyen birkaç kiş daha olmuştu.Sevgiler...

Kirazcm, öptük seni...Üzülmüyorsun umarım artık...Kolaylıklar diliyorum sana

mine dedi ki...

tuğcecim bu kız tıpkı sen....ama seni görmek beni cok mutlu etti cok merak ediyordum seni..duru acayip büyümüş ve cok tatlı annesi cok sevesim geldı..oyle guzel uyuyorkı maşallah canım benım yaa cok buyumus degısmıs ıyıce tatlılasmıs ...maşallah canım benim yaaa