29 Nisan 2009

Biri Köpürdü

Bu aktivite halısını daha hamileyken ve doğuma da epey varken, Neva'cığımda görüp beğenip almıştım. Sipariş etmeden önce epey araştırdım, kullananların yorumlarını okudum. Uzunca bir süre ambalajında durdu tabii, sonra doğuma yakın aldığıma pişman oldum. Ya sevmez, beğenmezse bebeğim diye düşündüm, iade etmek için de çok geçti tabii...

Her ne kadar üzerinde 0+ yazsa da tabii ilk ay kullanmak için çok erken. Ama sabırsız insan ben, hemen test ettim, ilgilenecek mi diye...İtiraf ediyorum 5 günlüktü galiba Duru ilk denediğimde...(Evet, yuh bana :) gerçekten) Ama ilk zamanlar bile aynaya bakıyordu belki tesadüfidir bilmiyorum...

Şimdi oyuncaklarla konuşuyor, gülüyor, yalnız bıraktığımda bile uzun zaman geçirebiliyor çok seviniyorum...

İlk zamanlar üzerindeki asılı oyuncaklardan sadece aslanla ilgileniyordu.Uzuun uzun sadece o aslana bakıp mırııl mırıl konuşuyordu. O yüzden bizim kız aslana aşık oldu diye dalga geçiyorduk.

Neyse şimdilerde diğer oyuncaklar da ilgisini çekiyor artık.



Benden haberlere gelirsek, çoOOook harika bir site keşfettim.Aslında hamileyken keşfedip üye olmuşum ama nedense bir daha ilgilenmemişim hiç o siteyle. Bence mükemmel bir site çünkü yalnız hamilelikle ilgili değil, bebek gelişimi ile de hafta hafta bilgiler var ki bu tam da aradığım şeydi!

Aslında hamileyken gittiğim seminerde öğrendiklerimden çok yararlandım, özellikle ilk günler yalnız olmam da düşünülürse sakin ve rahat olmamda bence çok büyük etkisi var.Bunun dışında okuduğum kitaplar ve internetten de çok yararlanmıştım. Çok sayıda site vardı hamilelikle ilgili ama bebek bakımıyla ilgili aradığım sorulara cevap olan sadece bu site oldu! Yalnız site Türkçe değil, bir ara çevirsem mi diye bile düşündüm gerçekten, herkes yararlansın.

Mesela geçen haftadan beri, ara sıra, özellikle öğleden sonraları Duru köpürüyordu...Yani ağzının kenarında tükürük baloncukları birikiyordu.Okuduğum bloglarda kimse böyle birşeyden bahsetmemiş...İlk gördüğümde biraz korkmadım değil, diş çıkarması mümkün değil, çok erken...Bu siteden öğrendim ki 2 ay 2. haftada tükürük salgısı bezlerinin çok çalışmasına bağlı bir durummuş. Fazlasını yutamadıkları için oluyormuş...İçim rahat etti... Hoş bir görüntü değil ama örnek olması için silmeden fotoğraflarını da çekmiştim ekliyorum...



Meşhur kitap var bir onu okumadım yalnız, fikrim var tabii ama okumadım...Okuyan arkadaşlar önerirler mi sormak isterim.



Çok uzun oldu bu yazı...Yağmur başlamadan dışarı çıkmak lazım! Deneyeceğim en azından...

9 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Kesinlikle öneririm:)

Tükrük konusunda birebir aynı şeyi y6aşadık bu arada...

Anne Duru dedi ki...

ya ben mi göremedim acaba siteyi???
yazarsan sevinirim..
aynı şeyleri yaşıyoruz zaten duru hanım derin hanıma çok benziyo:)
bayılıyorum baktıkça maşallahh

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

aynı oyun halısından bizde de var. halıdan sıkıldı artık tuna ama o müsiki ve hayvanat sesleri yapan parçayı çıkardık non-stop oynuyor onla.
site hangisi merak ettim.

senem dedi ki...

Tuğçe'cim, Neva da aynı şekilde ilk başta o halıda aslana aşıktı. Acayip gülüyordu aslana :) Bir de aynada kendisini seyretmeyi çok seviyordu. Halı özellikle ilk zamanlar işe yarıyor. En güzeli çocukların günden güne nasıl geliştiğini gözlemleyebiliyorsun. İlk zamanlar o çıngıraklı ördeğe bilinçsizce vuruyordu neva, sonra yavaş yavaş ses çıksın diye bilinçli vurmaya başladı, sonra bir baktım eliyle yakalamış çekiştiriyor. Daha ileri aşamalarda hışırdayan yerleri keşfetti, onlarla oynamaya başladı, falan falan... Bakalım Durucum neler yapacak halısıyla? O köpüklü ağzından, sürmeli gözlerinden öpüyorum ben onu.

Adsız dedi ki...

tuğçecim site nerde?
ben o köpüren duruyu da ısırırım :)

yeliz dedi ki...

bizim doktor o tükürükler için çok komik bir cümle kurmuştu: " bazı sazanlar aaa çocuk diş çıkarıyor diye atlarlar siz bakmayın sadece yutamadığı için o tükürükler saçılıyor" demişti. hakketten bazı sazan teyzeler atlıyor diş diye... bizimkinde de çok var ama normal olduğu için bahsetmemişim blogta.
kitap çok yardımcı mutlaka edinmelisin. o oyun halısını nerden aldınız? ben de oyuncaklarla oyalansın istiyorum, bizimkinin oyuncağı biz olduk.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yeliz
sana ben cvp vereyim :)
tiny love gymini tekmele ve oyna jimnastik halısı diye aradığın zaman bir sürü adres çıkacaktır karşına. alsancak joker'de ve tüm toyikilerde mevcut ayrıca

Tuğçe dedi ki...

Arkadaşlar,
Yorumlara teşekkürler!
Yazmayı unutmuşum linki, baktım olmayacak, daha görünür olsun diye ayrı bir post olarak yazdım...Siz de bildiğiniz siteleri paylaşırsanız sevinirim!

Aşkolsun Hülyacım,
Cevabı bizzat Yeliz'in sitesine senden önce yorum yazmıştım vallahi gece gece:)
Bknz:günün çorbası :)

Tuğçe dedi ki...

Özgür,
Kitabı bir arkadaşımda incelemiştim biraz, sipariş ettim netten,
Cihancım yazdım post olarak siteyi,
Aah Hülyacım, biliyorum, biliyorum,
Sessiz sedasız da olsam eski okuyucunum hatta sen sevmedi Tuna zöbedek gibi duruyor odanın ortasında diye yazınca telaşlanmıştım...Tuh! niye aldım bunu erkenden diye :)

Seneem,
Bu aslan aşkı evde tam gaz devam ediyor...Aslana bi cilveler, bi cıvıldamalar anlamadım...
Aynaya da bakıyoruz bir de eller yumruk o zavallı ördeğe patlatıyoruz güm güm ama...:)Çok tatlı O'nu izlemesi...:)
Bir de arkadaşlar, almayı düşünenler özellikle,
Bu aktivite halısı çok iyi çok güzel de kaldırması zor bence yani katlaması güç, bunu da not olarak düşeyim!