20 Nisan 2009

Gezegen Duru

Selam!
Haftasonlarım çok hareketli geçiyor. Geçen haftasonu
kuzenimle tanıştım.



















Benden 6 ay önce doğmuş ama küçücük kaldım yanında...Amcamla yengem beni bir tek hastanede doğduğumda görmüşlerdi,onlar da bana şaşırdılar.Çok büyümüşsün dediler. O gün teleferiğe bindim bir de ilk kez.









Pazar günü Sapanca Kırkpınar'daydım. İlk şehirlerarası yolculuğumu gerçekleştirmiş oldum. Gerçi çok yakın bir yer ama olsun! Annemle babam çok seviyorlar orayı. Benim orada yetişmemi istiyorlarmış ama hayal galiba...Rahşan teyzem bize çok güzel yemekler hazırlamış, hava da güzeldi, uzun uzun yürüyüşler yaptık. Bana çok ilginç şeyler anlattı, O anlattı ben dinledim.




















Salı günü pazara gittim. Tezgahlar renk renkti. Tanıdık teyzeler beni çevirip sevdiler, gülümsedim onlara. Çok gürültü vardı ama içim geçmiş, uyumuşum.



















Çarşamba günü aşı oldum. Tam 3 tane! Süzgeçe döndüm. Ağlamadım çok, ama çok uyudum eve gelince. Yordu beni aşılar...Mızmızlandım biraz, tadım tuzum kaçtı...Neyse ki güzel haber, Haziran ortasına kadar aşı için gelmeyin dediler. Diğer doktorum Rota virüsü aşısına başlamaktan bahsetmiş geçen ay. Yarın görecek beni. Annem bunu bir araştıracak, belki yırtarım...


Dün de başka bir kuzenim geldi benimle tanışmaya.O da benden sadece 2,5 ay büyük ama O da kocaman olmuş...Obur biraz bence, fotoğraf çektirirken elimi yemeye çalıştı...Çok kötü baktım kendisine...

















Bugün de yürüyüşe çıktık, dedem de bizimleydi. İlk kez sahile gittim ben ama çok kalabalıktı çok... Bir çocuğun uçurtması ağaca takıldı. Kahraman babam ağaca tırmanıp kurtardı uçurtmayı...Aslan babam!
Sonra çimenlerde güneşlendik. Hava ısınmış artık,fazla örtmediler beni, sağımı solumu görebildim...(Görüyorum artık iyice)
Sonra babaanneme uğradım, o arada annemle babam da yemek yemişler kahve içmişler...
Rahşan teyzemin dediği gibi tam gezegen oldum ben!








3 yorum:

senem dedi ki...

Çok güzelsin Duru'cum çok (maşallah) Bol bol gez sen, dinleme kimseyi.. tadını çıkart güzel havaların. Bir de rota aşısından hiç korkma, o zaten ağızdan damlatılan bir aşı.

Tuğçecim bu arada Neva'nın saçlarını sormuşsun ya hani artık bilmem niye sordun ama söyleyeyim :) Neva'nın saçları öyle birdenbire dökülmedi, yavaş yavaş bize çaktırmadan döküldü ve hemen yerine daha açık renkli yeni saçlar çıktı. Sadece tam tepesindeki uzun bir tutam saç var ya, o anne karnından getirdiği saç. O yüzden zaten diğer taraflardan daha uzun. Ha bir de Neva'nın Duru kadarken başının arkasında yatak keli olmuştu :-)

Adsız dedi ki...

fıstık fıstık fıstıksın sennn
ilk gördüğümde senin o yanaklarını ısırıcam haberin olsun.
ah o aşı yapılırken ağlamamayı buluştuğunuz zaman Dorugada ogret olur mu tatlim.
cok optum seni.

Adsız dedi ki...

bu rahşan teyzen senin yazının yorumunu telefonda annene yapmaya çalıştı ama hiç olmadı be durucuğum :) buarada, aramızda kalsın, tuna çok komikmiş :)