13 Mayıs 2009

Geçen Hafta

En son yazdığımdan beri bir hafta oldu galiba. Hani en son Gymboree'ye gidecektik ya, ertelendi bu haftaya, ama belki önümüzdeki haftaya da kalabilir çünkü Dr. kontrolü var. Önemli değil, acelemiz yok. Cuma günü implant operasyonu yapıldı bana, o gün sabahtan randevu saatim olan 5'e kadar çok gergindim. Nereden çıktı şimdi bu diş işi gibilerinden, korku da var tabii... :) Gider gitmez Dr.un sekreterine yakındım keşke sabahtan verseydiniz randevuyu bütün gün stresle bekledim gibilerden, gülüştük... Hiç bir şey hissetmedim, herşey yolunda gitti. Yalnız işlem bittikten sonra çekilen panoromik röntgen üzerinde benim kendi Dr.um ve işlemi uygulayan diğer 2 Dr. tartışınca biraz endişelendim. (Bana söylenen, yapılan implantın çeneden geçen sinirlere olması gerekenden biraz daha yakın olduğunu (1 birim yerine 0,8 gibi) düşünen Dr.uma diğer Dr.ların öyle olmadığını anlattıkları. Tıbbi bir açıklama olmadı ama buna benzer bir şey.Olayın aslı sonradan öğrendim ki görüntü 2 boyutlu olduğundan yanıltıcı olabiliyormuş ve uzman olan diğer iki Dr. aslında benim Dr.umu ikna etmeye çalışıyormuş.) O akşam buz kalıbı yanağımda, anestezinin etkisi geçince başlayan ağrıyla bitti. Allahtan şişmedi yanağım, ödem olmadı hiç. Kendi Dr.uma güvenmekle birlikte, içime sinmediği için bir de Levent'lerin aile dostları olan, yıllardır tanıdıkları biri vardı, telefon edip O'na gittik cumartesi günü. Durumumun gayet iyi olduğunu, kaliteli malzeme kullanıldığını ve bahsettiğimiz endişenin yersiz olduğunu O'nun ağzından duyunca neşem yerine geldi... Sonuçta bunu yaptırmam gerekiyordu, ertele ertele nereye kadar. O günden beri sıcak hiçbirşey yiyip içemiyorum.(Çayı çok özledim) Diğer tarafımla çiğnesem de yüklenmemem gerektiğinden püre, ezme, işte blenderdan geçirilmiş şeyler yemem gerekiyor. Patates püresi soğuk çorbalar, süt-corn flakes ve dondurmayla geçiyor günler.İşin ilginci ben çok sıvı ağırlıklı beslendiğim için Duru da sadece çiş yaptı.Eskiden günde 2-3 kakalı bez oluyordu şimdi günde 1 bazen hiç...Çok ilginç, artık nasıl yiyorsam normalde :)
Pazar benim ilk anneler günümdü...Söyleyecek çok şey var ama ifade edebilir miyim bilmiyorum. En farklı mutluluk bu olsa gerek. Çok başka çook...Gerçekten bana en güzel hediye Duru...
Anneler günü, sabahki alışveriş maceralarımızı saymazsak genel olarak keyifli bir gündü. Ben annemin hediyesini 2 hafta önceden halletmiştim, ama olmadı, biz de aklımızdaki diğer hediye için o gün uğraştık fln ama sonuçta hallettik. Günün kalanında güzel yemekler yendi ben bazılarını sadece kokladım :) Duru hem anneannesinin hem babaannesinin anneler gününü kutladı.























O gün, Duru uyurken dışarıda yürüyüş yaptık bir saat kadar, havanın artık ısındığını idrak ettim fena halde.(çok sayıda şort,parmak arası terlikler fln gördüm) Cadde gerçekten cıvıl cıvıl, rengarenkti.Yazı çok seviyorum, sevmeyen var mıdır,bilmem. Yılın ilk dondurmasını götürerek resmi açılışı da yaptık zaten. Yürürken daha önce hiç girmediğim bir bebek mağazasının vitrinindeki bu fotoğraf çok hoşuma gitti. Kapalıydı mağaza ben de dayanamadım bu fotoğrafı çektim...Sizce kime benzettim bu güzelliği :)


Pazartesi temizlik yaparak geçti. Akşama doğru ani bir kararla annemi ikna edip kuaföre attık kendimizi...O'nun da uzamıştı saçları, ben zaten kısa saç kullandığımdan ayda bir kestirmem gerekiyor, şekli bozuluyor...Bir kaç saat boyunca üç kuşak bir arada kuafördeydik...Saçlarım artık kızımla aynı model :)

Geçen hafta internetten kitap sipariş etmiştim dün onlar geldi bir de.Çok sevindim...Çok hesaplı bir site buldum. Acaba korsan mı gönderecekleri kitaplar diye düşünmedim değil...Değilmiş tabii... :) Nasıl indirimli o kadar anlamadım ama çok sevindim ucuza kitap alınca :) Aldıklarımdan ikisi Yankı Yazgan'ın...Birini Duru'yu emzirirken bitirdim bile...Herkese öneririm, hemen okunabilecek incelikte zaten. Kitapları ayrıca birgün yazayım en iyisi...

Bugün öğleden sonra yemek yapmak için mutfaktaydım. Baktım hava çok sıcak, dışarı da çıkamıyorum, Duru'yu balkona çıkardım ana kucağıyla. Çok hoşuna gitti, hep gözüm üzerindeydi ama işlerimi hallettim. Benim de çok hoşuma gitti bu iş. Balkonu da kullanıma açmış olduk böylece...
Yaz geldi yaz... :)

10 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

selaaam
biraz da burdan yazayım :)
ben şu şapkaları beğendim ve fiyatı 25 tl
http://www.babybanzturkey.com/index.php?cPath=30_28&osCsid=8e4c50e7184408ef964cf6286b25490b
söyle bej tonlarında var mıdır ki?
bir de diğerlerini mi bunları mı tavsiye ediyorlar
kullanım açısından farklarını bi sorar mısın kocişine

sevil dedi ki...

çok geçmiş olsun Tuğçecim,benimde implant yaptırmam gereken bir dişim var korkudan yaptırmıyorum:)
Gymboore dersin nerede acaba bugün benimki Ataşehirde 14.30 da ama bizim seviyemiz2:)bizimde doktor kontrolümüz var bugün ama gymboore dan sonra oraya yetişeceğiz:) gymboore deneyimlerimizi buradan paylaşırız artık:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bu arada duru'nun bakışları çok güzel. nasıl yakaladıysan o pozları çok anlamlı, sorgulayan ve bilgiç bakışları var.

Sen Gelince dedi ki...

Çok geçmiş olsun... Diş olayları beni de hep germiştir... Bu arada gecikmiş de olsa ilk anneler gününü kutlamak istiyorum... Duru'ya sevgiler...

Tuğçe dedi ki...

Tunişimin Huulyaası :)
Şuraya sana 2 kere uzun uzuun cvp yazdım, sinir oldum basmadı blogger nasıl birşeyse!
3. denemem...
Link vermişsin ya, AFEDERSİN, haklısın var öyle bir şapka...Flap şapka onlar, ama getirtmediler henüz, yani elimiZDE YOK.Ama bu ara tekrar siparişler var, gelecek yani...O şapka tabii fotoğraftan belki anlaşılmıyor ama özel birşey, benzeri de yok.Bu şapkalar Zeki Triko'nun da kullandığı özel mayo kumaşından yapılıyor, UPF50+ korumalı fln.Kalitesi gözönüne alındığında pahalı değil hiç bence.Bir de o model daha çok deniz kenarında uygun.Yani diyorsan ki bütün yaz Tuna efendi poposunu kızgın kumlardan serin sulara atacak, bütün yaz Çeşme senin, Antalya benim çimecek :) hiç kaçırma...
Diğer şapkalar da UV korumalı, bütün ürünler öyle zaten...
Sana zahmet olmazsa bana bir mail at,öyle haberleşelim...
Fotoğrafları ben şak şak çekiyorum yani ne bir eğitimim var ne de pro bir makine...Ama dediğin gibi cin bakışlı bizimki biraz, ciddi bakıyor :)
Öperim!

Tuğçe dedi ki...

Sevilciğim merhaba,
Bence hiç ihmal etme, yaptır, gerçekten hiçbirşey hissetmiyorsun...
Bizimki Erenköy Gymboree. Ama biz kayıtlı değiliz, öyle bir deneme dersi için...Sen bahsetsene asıl blogunda, merak ettim...Yaz lütfen orada yaptıklarınızı...Seviye 1 de tahminim bol müzik,masaj vardır,başka ne olabilir bilmiyorum o yüzden merak edip, heyecanlandım :)
Bu ay Rota virüs aşısı var Sevilciğim, belki ateş yapar diye düşündüm, gidemeyiz öyle olursa tabii...Siz olmuş muydunuz? Deniz'e yan etkisi oldu mu?

Tuğçe dedi ki...

Çook çok teşekkürler Nilsu'nun annesi...:) Şimdi iyiyim çok şükür..Sizin de anneler gününüz kutlu olsun!

Primarima dedi ki...

Geçmiş olsun...implant hep gözumu korkutmusdu korkulacak bısey degılmıs anlasılan.

Tuğçe dedi ki...

Selam Prima,
Teşekkürler! Gerçekten zor birşey değil, güvendiğin bir yerde yaptırdıktan sonra hiç değil...Erteleme bence.
Öptüm!

yeliz dedi ki...

tuğçeciğim çok geçmiş olsun. biz de arca uyumayınca balkona çıkarıyoruz, temiz hava iyi geliyor:)