16 Haziran 2009

Huzur Anlarından

Bir türlü yazamadım. Bilgisayarımı kullanamadım, fotoğraflar başka bir yerdeydi fln...'Az sonra...' diye bağıran TV yaygaracıları gibi oldum ama hemen yazmaktı niyetim; böylesi değil. Olmadı... Geç olsun, güç olmasın... :)
Geçtiğimiz haftasonu cumartesiden çıktık yola. Hedef Kırkpınar. Ama çoğumuzun ilk aklına gelen Edirne'de yağlı güreşlerin yapıldığı yer değil. Burası Adapazarı, Sapanca, Kırkpınar.
Üniversiteden çok sevdiğim arkadaşım Rahşan'ı o yıllarda hangi haftasonu ya da ara tatil zamanı arasam hemen hemen hep aynı cevabı alırdım A. teyzemden :
'-Kırkpınar'a gitti kızım Rahşan...
-Tamaaam söylerim...' :)
Biz birkaç arkadaştık aynı bölümden,aramızda ilk O evlendi, çok üzülmüştüm gidecek diye. Evlenip Hamburg'a yerleşti çünkü Apocuğumla :) Yazları görüştük tabii...Uzun uzun kalırdı geldiğinde Türkiye'ye Allahtan...Çok uzun zamanlar girmedi böylece aramıza. Zaman geçti, pek çok şey değişti, ama yine de biliyorum ki dostluklar var, dostlar var. 'Dost' diyebileceğim arkadaşlarımdan o benim. Hem de can dost.
Duru doğmadan sohbet ediyorduk, hastane odası süslemesi istemediğimi söyledim bir gafletle. Olmaaaz dedi, ne diyorsun sen! Zorla gidildi, süsler alındı. Üşenmedi, elinde şekerleri tek tek yaptı. Duru aniden cumartesi geliverince apar topar yollara düşüp hastaneye yetişti. Evi de süsler mi insan? Süslemiş, kapıya varana kadar...Ömrümde yaşadığım en güzel sürprizlerden biriydi...Bizimle birkaç gün geçirmesi o kadar önemliydi ki, ilaç gibi yetişti kimsecikler yokken...
Eveet, haftasonunu anlatacaktım ben, ama Raşo'yu anlatıyorum...Asla ...mış gibi yapmayan, ne istediğini bilen, yaşama sevinciyle dolu harika bir insan. Neyse buradan da teşekkür etmiş oldum bir kez daha yaptığı onca şey için, hem de iyi ki varsın, iyi ki demek istedim bir kez daha...
İşte uzun lafın kısası haftasonu biz Rahşan'lardaydık. Havuz da biz gittiğimizde yeni doldurulmuştu, haydi dedik, ilk havuz sefasını da yapalım Duru kızımızla...


(Duru Kuzu Raşo'su ve Apo'suyla, mutlu mesut saatlerde...)







/>





Biz büyükler durur muyuz? Kuzuyu babasına teslim edip, kulaç attık ceviz ağaçlarının gölgesinde mavi sulara...Oohh! Sefamız olsun :)

12 yorum:

sevil dedi ki...

ben onun gözlüklerini tombik göbeciğini yerim :)su kurbası duru hanım deniz bey gibi desene:)aman sudan korkmasınlarda yoksa bize zehir ederler şu yaz günlerini:)
bende nerelerde bu Tuğçe hanım diyordum. yaz oldu herkes gezmekten boşladı bloglarını.

kuzunun annesi dedi ki...

Kızım üstüne 1 hafta gectide biz didime gidip resimleri yayınladık ,seninkiler sonra geldi resmen . Duruda suyla barısık demek ne güzel , banzınıda yirim onun , duruyada bebek simidi alın , bizimki simitle 10 dakika kadar kalabildi suda :)

kuzunun annesi dedi ki...

Bu arada mimimede cevap şeettirmedin teesüf ederim

Adsız dedi ki...

yorumu aglayarak yazmamak icin ciktim bir dolastim...tüm duygusalligimi üzerimden attiktan sonra diyorum ki; "aramizda ilk evlenen ben degildiiiim, aramizda ilk evlenen iclal'di!!!" ama zaten artik o benim aramda degil :))) tuccovskilerin efendisi, ,lord of the tucces (all the tucces around the world), LOVE U TOOOOO

mine dedi ki...

ohh ne güzel...duruyu gördüm içim açıldı vallahi deniz sevdam depreşti..ne güzel yüzmüş durucuk havuzda..gözünde gözlük kafasında şapka...cok şekerrr bu kızz yaa annesi...cok seviyorum duruyu ben...ne güzel vakit geçirmişsiniz..maşallah duruya oda ceylin gibi su kuşu anlaşılan..

tuğçecim seni ve minik su kuşumu öperim...

Tuğçe dedi ki...

@Sevil
Yaa Sevilciğim sorma yazamadım ne zamandır, ama işte geldim burdayıım :)
Su kuşu bunlar, çok güzeller çook:)

@Kuzunun Annesi
Yaa sen ne tikkatli bi insansın kuzum :) Ayneen dediğin gibi işte siz gittiniiiz geldiniiiz ben haaaalaaaaa yazacam 2 hafta önceki olayı :)
Haboyna yazamayrum hayatum :)
Eğer gidersek biryerlere muhakkak alırız simit, yoksa beli kopar insanın :)
Mimi unutmadım unutmadım, aklımda!

@Rahşan
İclal jet hızıyla evlenmişti doğru, ben o sırada İzmir'deydim, gelememiştim, seni ilk sayıyorum demek ki o yüzden, bir de senin de yazdığın sebepten, herneyse...
Az bile yazdım...Seni çok seviyoruz!Bi'tanesiin :)

@Mine
Mineciğiim, Çook teşekkür ederim.Bizden de size öpücükleer...

lezzettabağı dedi ki...

Ya Duru'ya resmen bayıldım bayıldım!Tombik tombik ne tatlı öyle yaaa!Maşallah maşallah!

yeliz dedi ki...

ne güzel bir tatil... duruya hasta oldum bu arada, acayip büyümüş. benim de rahşan gibi dostlarım var, onları hatırladım, yıllar geçse de araya mesafeler girse de dün görüşmüş gibi kaldığımız yerden devam ederiz.

aysema dedi ki...

Duru Bebek'e iyi tatiller... Çok tatlı, maşallah!

Ozguranne dedi ki...

süper resimler süper. yirim sizi bennnnnn:)

Primarima dedi ki...

Ahhh canımız çekdi canımız:)
Yerım senı duru hele o gözluklerle nasıl guzel olmussun sen yaaa maşallah:):)

yeliz dedi ki...

tuğçecim su meselesi ile ilgili mail attım,
öptüm