27 Ağustos 2009

Bu mim bir ısınma turu olsun!

Hiç içimden gelmiyor bir şeyler yazmak...Aslında yazmak istedim ama o kadar canım sıkkın ki ortaya çok karanlık şeyler çıkacak, vazgeçtim...Aslında kötü birşey yok ama genel bir sorgulama ve umutsuzluk hali gibi değerlendirilebilir...
Geçen hafta mimlenmiştim.Önce Rahşan sonra da Özgür Anne. Yalnız aynı ad altında iki ayrı mim...Daha doğrusu aynı mim ama muhtemelen oradan oraya dağılırken değişmiş...Veya mimlenmeyen biri bu duruma gıcık olup çakma mim yazmış dağıtmış, bilmiyorum...Soruların hepsi aynı sadece birinde hakkındaki 7 ilginç şeyi yazıyorsun diğerinde sevdiğin 7 şeyi...O kadar araştırmacı gazeteci ruhum tuttu ki (deli miyim?) mimlenenleri mimleyenlere gittim bir iki geriye, baktım aynı geliyor; karar verdim.Bunlar farklı iki mim. (Aferin bana!)
İlk mim:



Yapılması gerekenler ise 1 Ödülün logosunu bloguna eklemek.
2.Ödülü aldığın kişinin linkini, ödülle ilgili yazına yazmak.Bu ödülü bana 'Belki artık Duru'dan başka şeylerden de bahsedersin!' diyen canımıniçi Raççanım göndermiş.Sağolsun.
3.Sevdiğin 7 şeyi listelemek.
Sevdiğim 7777 şey olabilir tabii ama hemen ilk aklıma gelenler......
*1 Uyku, uyku, uykuu...Uyumayı çok severim...Bu bebekliğimden beri böyle(ymiş).Annem nefesimi dinlermiş öldü mü kaldı mı diye... :)
Mesela bugünlerde belki hamileyken yapamadığımdan yüzü koyun uyuyorum, bir de garip gelebilir ama boş yatakta maximum gibi yatmayı severim...Daha doğrusu şöyle anlatayım baş sağ üst köşede ayaklar sol alt köşede, böyle çapraz gibi...Rahat rahat...
Bu maddeyle ilgili olarak çok yeni değiştirilmiş misss gibi tertemiz kokan nevresimlerde, yastığımı kabartıp yatmayı severim.
*2 Gezmeyi, yeni yerler görmeyi, gittiğim yere özgü ne varsa tanımayı çok severim...Çoğu zaman gitmeden araştırırım, farklı tatlar, farklı hayatlar tanımak hoşuma gider.
*3 Araba kullanmayı çok severim... Uzun süre kullanamadığımda özlüyorum. Arabada teferruat, ıncık cıncık, süs püs, kafa sallayan köpek vs sevmem. Aksesuar olmaz. Müziksiz araba hareket etmeyecekmiş gibi gelir, nedense hemen açılır radyo.İyi de kullandığımı söylerler, gerçi belki herkesin böyle bir iddiası vardır ama, herneyse...En dik yokuşlarda bile dur-kalklarda el freni kullanmam. Marifet olmayabilir ama böyle öğrettiler, ağlaya ağlaya öğrendim desem yeridir, çok zorlamışlardı ama iyi oldu!
*4 Yüzmeyi çok severim.Ama mümkünse denizde...Havuz da olur, hiç yoktan iyidir ama deniz başkadır.Bu galiba bizim ailede bir tutku! Ben hariç hepsinin madalyaları, dereceleri var...Denizi görmem gerekir bir de. Denizden uzak bir kentte yaşamak zor gelir.
*5 Özellikle o gün evde temizlik fln varsa mesela büyük boy pizza söyleyip tertemiz evi seyretmeyi severim.(Gerçekten de seyirlik bir durumdur çünkü kısa sürede eski haline geri döner)
*6 Yağmur yağarken etrafa yayılan toprak kokusunu çok severim...
*7 Ormanda yürüyüş yapmayı, ağaçları incelemeyi severim. Bilmediğim türleri araştırmayı,özelliklerini öğrenmeyi severim. İğde dallarının bahardaki kokusunu severim...

4.Sevdiğin 7 blogu listelemek.
Unuttuklarım da olabilir, aslında listedekileri severek okuyorum...
Rahşan'ın kendisi gibi orjinal blogu ve fotoğraflarını çok seviyorum.
Ayşe's world'ü yazan Ayşe'yi seviyorum.
Aslıberry'i seviyorum.
Birlikte pek çok şeyi uzun zamandır paylaştığımız Özgür'ü,Kuzu'yu,Kiraz'ı,Yeliz'i,Seyhan'ı,Sevil'i,Mine'yi,Özlem'i,ve diğer yol arkadaşlarımı çok seviyorum.
Bizden önce aynı yollardan geçmiş anneleri (bazen arşivlerini) okumayı çok seviyorum.(pinik kuş,Anne ve bebişi,pratik anne,kitubi gibi..
Bebekleri de annelerini de tanısam bu kadar severdim diyebileceğim bloglar var.
Çikolatalı Pasta Hülyanın Tunası gibi...Bu aralar çok fazla mutfakta denemeler yapamasam da harika fotoğrafları, deneyen herkesin ayılıp bayıldığı eşsiz tarifleriyle, her yoruma mutlaka dönen Cenk'in sitesini her iki dilde takip etmeyi çok seviyorum!(Farklı şeyler yazıyor:))
5.Ödülü göndereceğin bloglara mesaj bırakmak gerekiyor.
Ben de şu bloglara gönderiyorum ödülü ama mimlenen varsa aralarında artık yapacak bir şey yok.
- Sevil
- Fazi
- Nurşen Ece'nin Defteri
- Mummy
- Pıtırcık

15 yorum:

mine dedi ki...

bizde seni cookkk seviyoruz...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çok öptüm seni :))
bi de çekik gözümü

kuzunun annesi dedi ki...

Kız ne o japonlar gibi çiçek böcek düşkünlüğü :)) E bide Miyazaki doğurdun , var sende bir japonluk. öperim

Tuğçe dedi ki...

Mine, Hülya teşekkürler!
Kuzum varmola ki hakkaten :P
Hmm...Bir soyacağı baktırayım tez zamanda :)
Miyazaki :):)

Ozguranne dedi ki...

ısısn ısın su çok güzel...

Tuğçe dedi ki...

:)piki!

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim canımın içi cevapladığın için, ama kendinle ilgili ilginç şeylerde de mimlenmişsin, onları nüçün yazmadın? bilir misin aponun türkçesinin kötü olduğu zamanlarda, nüçün derdi! :) mantıklı bir de açıklaması vardı, cevabı çünküyse, sorusu da nüçün olmalı :))

Unknown dedi ki...

Cevabı "çünkü"yse, sorusu "nüçün" !!!! Valla gece gece çok güldüm. Mantıklı aslında:)))

Tuğçe dedi ki...

@Rahsan
Tamam, yazarım da çok ilginç birşeyler bulamayabilirim...
L. diyor ki rezil etmesin Apocuumu :P
Apo'yu da seviyoruz, eski Türkçesini de yenisini de :) Ja - le?
Hem heem nüçün daha kolay haklıdırmış bence o :)
@Dağlar kızı
Merhaba,
Komiktir evet benim arkadaşım!

barkan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
barkan dedi ki...

miyazakinin anasi

bir ara bir msn e girin.

blog yoneticini de operim burdan.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ısınmadın mı daha?

Adsız dedi ki...

sevgili hülyanin tunasi, ya da tunanin hülyasi, yok isinamadi daha, kis geldi ya ondandir...

tugceeeeee illa mimlemek mi gerekiyor, blog yöneticisini ben de öperim :)

battaniye alacagim sana ben ikeadan :)

(reklam kokan hareketler)

barkan dedi ki...

duru anasi,

bak rakim peynirim var, isil da muzeyyen senar acti. bi yegen resmi gorelim dedik efkarlandik hala yeni bisey yok. ayiptir

Betül dedi ki...

merhaba Tuğçe,
ne zamandır yazmıyorsun bende merak edenlerdenim...