6 Ağustos 2009

Mama Sandalyesi

En son Yeliz sordu, daha önce de soruldu hemen yazalım o zaman mama sandalyesini Duru Hanımın...
Nisan ayıydı sanırım, bizim için henüz erkendi ama yine de bakıyordum arada bu sandalyelere, Sevil Deniz'e aldığı mama sandalyesini yazmıştı blogunda, ben de çok beğenmiştim ama netten fiyatını araştırınca çok gelmişti, bu kadar çok para veremeyiz diye düşünmüştüm...(O zaman 300 Tl civarındaydı.)
Sonra Kuzunun annesi ve Özgür Anne tesadüfen aynı ürünü almışlar, Özgür'e danıştım...Çok kötü değil ama çok iyi de değil gibi bir sonuca ulaştım anlattıklarından...
Bir arkadaşım şimdi 4-5 yaşlarında olan kızını büyütürken hiç mama sandalyesi kullanmadığını, oturtup karşısına yedirdiğini söylemişti, önceden. Aslında gerekli mi çok, belki bebeğe göre değişir bu da...Çok hareketli bir bebek büyük ihtimal uzun süre oturmak istemeyecektir böyle bir şeyde...Ama az çok huyu suyu belli olan kızımız hem sakin bir bebek hem de özellikle kahvaltılarımızda, biz ne zaman yemek yesek ve o da uyanıksa, ana kucağıyla yerde masaya yakın bir yerden bizi seyreder...Bu uzun bir süredir böyle.Ana kucağında hareket edip devrilir diye korkumuzdan yüksek bir yere de koymadık, öyle aşağılardan bize baktı. Kısaca alırsak oturacağını düşündüğüm için almaya karar verdim sonradan yoksa bu aralar pek bir şey alacak durumda değildik...Diğer bir nedense beğendiğim mama sandalyesinin indirimde olduğunu görmem.Bu da etkili olmadı değil :)
Geçtiğimiz günlerde Duru'yla yürüyüş yaparken Toyiki'ye uğradık, baktık benim beğendiğim sandalyeden de var, üstelik indirimde.Ama bizim o an bulunduğumuz şubede istediğimiz desen yoktu ve aslında sadece 2 ürün vardı, ikisi de teşhirdeydi.Ben de ne kadar temizlenebilir de olsa teşhirde bir ürünü satın almak istemedim...Derken diğer şubelerle irtibata geçtik, aslında link verdiğim sitede tanıtılan modeldi(baby sketching) en beğendiğim ama o hiç getirilmemiş, sonra deniz temalı ve balıklar olanı (sea dreams) alalım dedik, o da sadece Maltepe şubesinde kalmış ve baktık ki getirmeleri gecikecek biz de diğer beğendiğimiz Cube modelini aldık...Sonuçta %10 da nakit ödeme indirimiyle 180Tl ya almış olduk. Eğer İstanbul'daysanız aklınızda olsun Sevil bana Haşim İşcan altgeçidini önermişti, ama hem bize ters orası, hem de sanırım fiyat şu anda Toyiki'de olduğu kadar ucuz değil.
Chicco Poly Magic'in özelliği kullanmak için 6.ayı beklemek zorunda olmamanız. Tam geriye yatabildiği için tablası da çıkınca ayaklı bir anakucağı oluyor.Üzerindeki oyuncaklarıyla artık Duru'nun mutfaktaki yeni mekanı oldu, yerlerden kurtuldu zavallıcık...:)
Çift kılıflı, boyu, yüksekliği ayarlanıyor.Denge sorunu olmasın diye sadece arkalarını tekerlekli yapıyorlarmış. Bir de en sevdiğim özelliği katlanınca çok yer tutmuyor, oldukça küçülüyor.
Almaya gittiğimizde Chicco'nun Poly çift kılıflı modelini de gördük.Onun yaslanma yeri bu modele göre daha geniş mesela...Yani Duru toraman bir kız olsaydı belki o modeli düşünürdük...
Biz şimdilik, yumuşak kılıfıyla ve tablasız kullanıyoruz. Ana kucağı formatında yani...Üzerine asılı oyuncaklardan biri diş kaşıyıcı, Duru sürekli onu kemiriyor, yetmiyor basıp ses çıkarması gereken peluş havucu da ısırıyor...Bir de bazen fotoğraftaki gibi hiç birine yüz vermeyip iki elini birden ağzına sokmayı başarıyor...

Bu yazıyı bir fotoğrafla bitirelim...Herkese afiyet olsun, nerede oturursa otursunlar, hepsi iştahlı, sağlıklı olsun :)

10 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tuğçe,sanırım duru oturuyor artık. ikeanın sandalyesi bile olurmuş yani. mutfakta otururu olması emin ol iştahını artıracak. birlikte yemekler yaptıkça sevecek mamaları. gene pek şeker çıkmış kızçem bu arada. belirtmeden geçemiciiimm

Tuğçe dedi ki...

Evet, oturuyor...İkeanınkini alacaktık biz aslında ama anlattım ya, indirimdeydi, hoşumuza da gitti.Şimdi daha iyi yiyor, kuş gibi açıyor ağzını :)

mummy dedi ki...

Öyle her ıvırı zıvırı 'bebeğim için değer' diyip alan bi tip diğilim ama bence mama sandalyesi olmazsa olmaz..İlerde çok daha iyi anlayacaksın ne demek istediğimi..Orda yemek yedirmenin ötesinde özellikle aile sofradeyken yemeye daha hevesli olduklarından orada senin yediklerinden önüne koyduğun şeylerin tadına mutlaka bakıyolar..SEn yemek yerken o da yeni tatlara alışmış oluyor..Yani güle güle kullansın,güzel güzel mamalar yesin burda minik..

Son fotosuna bayıldım,maşallah ona,çok canlar yakacak gibi duruyor ilerde:))

SEvgiler..

Tuğçe Türker dedi ki...

merhaba ben tuğçe başka bir blogda yorumları okurken tuğçe adını dayanamayıp sizinde blogunuzu ziyaret ettim.kızınız çok tatlı.umarım hep sağlıklı analı babalı büyür kendinize iyi bakın sevgiler kızınıza da kocaman öpücükler

Tuğçe dedi ki...

Çok teşekkürler Mummy, uzun süre kullanır umarım....

Hoşgeldin Tuğçe!
Sen de benden küçüksün sanırım...(yaşça)Kendimden büyük bir Tuğçe'ye rastlayamadım henüz :)
Blogun hayırlı olsun, yeni tariflerini bekliyoruz :)

Tuğçe Türker dedi ki...

teşekkür ederim evet yaşça küçüğüm ve bir heves bende blog dünyasına katıldım umarım rastlarsınız ama ben yaşça benden büyük olanı çabuk buldum :) sevgiler bu arada ben henüz on altı yaşındayım

sevil dedi ki...

Güle güle kullanın Tuğçecim,
Ben memnunum mama sandalyemizden umarım sende memnun kalırsın. Bizde Ikea nınkide var( babaannesi aldı) ama ben Deniz gibi kuduruk efendiyi onda zaptedip yediremiyorum. Gerçi tepsisini almamışlar belki ondan kaynaklanıyordur:) Şimdi durup dururken sandalyeye b.. atmayayım:)

fazi dedi ki...

pek te güzelmiş mama sandalyesi :) güzel kızımıza da çok yakışmış güle güle kullanın :)

Tuğçe dedi ki...

@Tuğçe
Tanıştığımıza sevindim adaşcığım, tekrar hoşgeldin...
@Sevil
Yaa, Sevil, sağolasın, sayende işimiz kolaylaştı...İkeanınki de güzel görünüyor, bilmiyorum ama, yakından görmedim hiç :)
Balkonda kayısıları götürüyordu Denizciğim onun üzerinde, hep iftira atıyorsun benim yakışıklıma :P
Öperim...
@Fazi
Çook teşekkürleer...:)

Berceste dedi ki...

Belim yuzunden hem ana kucagi olarak kullanilmak uzere hem de buyuyunce mama sandalyesi olarak kullanmak amaciyla daha 3 aylikken aldik biz de ve cok memnunuz. Fiyati yari yariya dusmus, biz zararda, siz kardasiniz :)